Podcast #1: Jo Olluyn (Tall Poppy Brewing Company)

Podcast #1: Jo Olluyn (Tall Poppy Brewing Company)

Je las het hier al eerder: samen met Meugman Jeroen Van Dyck startte ik een podcast: Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten.

In de eerste aflevering hebben we Jo Olluyn van Tall Poppy Brewing Company te gast. Jo is een bierbrouwer en maakt bieren die nooit vervelen. Saaie bieren bestaan er al genoeg dus daarom richt Jo zich op de markt van speciaalbieren met een relatief kleine productie.

Als het op bier aankomt is Jo iemand met een uitgesproken mening en die mening ook verkondigt aan iedereen die het wil horen. Soms ook aan iedereen die het niet wil horen. Maar net dàt maakt Jo een geschikte gast voor onze pilootaflevering van de podcast.

Yes, een pilootaflevering, want Jeroen en ik besloten om niet maandenlang te mijmeren over een concept van de podcast, of om meteen te investeren in duur materiaal. ‘We nemen op en we zien wel‘ werd ons credo. Met als resultaat dat de geluidskwaliteit van onze eerste opname niet bijster goed is, maar onze luisteraars verzekerden ons achter allemaal dat dat ruimschoots werd goedgemaakt door het inhoudelijke. Want verhalen vertellen, dat kan Jo als de beste.

Jo staat in de bierwereld bekend voor zijn online rants. Wij, Van Dyck & Van Dyck, lezen die rants graag. Meer zelfs, Jeroen nodigt Jo geregeld uit om te ranten op de website van Meug. Maar met een knipoog wordt er ook wel eens naar verwezen als ‘gewoon gezaag van een oude man‘.

Als Smaakadvocaten leggen we Jo het vuur aan de schenen over die online rants. Is Jo een oude zagevent? We laten onze luisteraars als volksjury meestemmen!

In deze afleveringen praten we (onder andere) over Jo’s eigen Tall Poppy brouwerij, over turf in whisky maar nog meer over turf in bier, over vervaldatums bij bier en over de zin en onzin van smaaknotities. Over Scandinavisch bier en over McDonalds. Ben je benieuwd? Luister dan naar onze aflevering met Jo Olluyn via deze link, je favoriete podcast player of klik hieronder op de eerste aflevering.Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

One thought on “Podcast #1: Jo Olluyn (Tall Poppy Brewing Company)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *