Ik ontwikkelde de AI Venue Designer, een gratis AI-tool die horeca-ondernemers kan helpen met het (her)inrichten van hun zaak. Je hoeft niets te kennen over AI prompting of over interieur design, de tool doet beide zaken voor jou!
Karma Kitchen opent vrijdag 4 oktober de deuren op de Oude Graanmarkt in Brussel. Na hun verovering van Brussel met het woest succesvolle flagship restaurant Bombay BBQ in 2023, waren Mission Masala zaakvoerders Pavan en Tim klaar voor een tweede Brusselse vestiging.
Mission Masala startte onder eigen naam met restaurants in Antwerpen en Gent en zette hun avonturen voort met restaurantnamen ‘by Mission Masala Enterprises‘. Met Mission Masala zetten ze Indian food op de kaart in België, en bereidden ze zo de weg voor meer Indische culinaire concepten.
Nu zetten ze hun culinaire reis voort met Karma Kitchen, waar naast de Mission Masala Indian classics ook traditionele gerechten uit Zuid-Aziatische regio’s zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal aan bod komen. Geïnspireerd door hun recente culinaire ontdekkingsreizen, willen Pavan en Tim het Belgische publiek opnieuw verrassen en inspireren.
In dit vorige artikel kon je al lezen dat Brusselse hotspot Frank een tweede locatie opende, eveneens in de hoofdstad. Zaakvoerders Mathias Smet en Marianne Renders zijn ambitieus en doen er meteen ook een avondservice bij, exclusief in de tweede vestiging, Frank Stéphanie, in de buurt van het Stephaniaplein. Worth the hype? Ik nam de proef op de som!
Net zoals de eerste vestiging aan het Brusselse Muntplein opent Frank Stéphanie al ’s ochtends vroeg om 08u00 de deuren. Vanaf de ochtend kan je er terecht voor een heerlijke tas (specialty) koffie, maar vooral ook voor iets lekkers om daarbij te eten.
‘Frank’ opent een tweede vestiging in Brussel, op het gelijkvloers van het nagelnieuwe Citybox hotel aan het Stephaniaplein, in de Louizabuurt. In deze vestiging serveren zaakvoerders Marianne en Mathias niet alleen een fantastische brunch en heerlijke specialty koffie, maar wordt de sfeer en de filosofie van Frank ook ’s avonds doorgetrokken.
Chef Kevin Perlot verlaat de keuken van VerTige (restaurant van Sang Hoon Degeimbre) om samen met Mathias Smet het avondconcept vorm te geven. Frank opende de deuren op 1 september met brunch en lunch, vanaf 1 oktober gaat ook het avondmenu van start.
Antwerp Diner vzw kondigt met trots de 22e editie van hun jaarlijkse benefietevenement aan, en plant weer een spetterend culinair evenement mét verrassingsact van Belgische artiesten. Dit evenement, dat plaatsvindt op 17 november 2024 in zaal AVENUE (Antwerp Expo), heeft als doel fondsen in te zamelen voor onderzoek en preventie van hiv en aids en ondersteuning te bieden aan initiatieven die hiv en aids bespreekbaar maken. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar drie organisaties die zich inzetten ter bestrijding van hiv en aids.
Door het reserveren van een tafel, deelname aan een tombola en veiling, en sponsoring door bedrijven, wordt er geld ingezameld waarvan de winst naar de drie goede doelen gaat. De vorige editie bracht ruim 125 000 euro op.
Op zoek naar een onvergetelijke avond vol verfijnde smaken en verrassende combinaties? Gin Mare, de iconische mediterrane gin, nodigt je uit om op maandag 30 september deel te nemen aan een unieke culinaire avond in het hart van Namen, aan de oevers van de Maas. Deze avond draait om de perfecte pairing van gastronomie en gin, geïnspireerd door de zonnige geuren en smaken van de Middellandse Zee.
Gin Mare, bekend om zijn mediterraan smaakprofiel van Arbequina-olijven, basilicum, rozemarijn en tijm, biedt veel meer dan een verfrissende gin & tonic. De gin is geschikt om een hele maaltijd te begeleiden, van lichte voorgerechten tot complexe hoofdgerechten, en vormt de ideale aanvulling op de culinaire creaties van de avond. De missie van Gin Mare? De feelgood vibe van de Middellandse Zee verspreiden over hele wereld!
Wist je dat de Maas rechtstreeks naar de Middellandse Zee stroomt? Dat is één van de redenen waarom Gin Mare voor Namen koos als uitvalsbasis voor deze culinaire avond.
Op woensdag 25 september slaan (Jeroen) Van Dyck & (Yannick) Van Dyck de handen opnieuw in elkaar voor de tweede editie van de Negroni Night!
Negroni Night II: cocktails, finger food & stories!
We dompelen u onder in de wondere wereld van de Negroni, met verschillende variaties op de cocktail en bijpassende hapjes. De anekdotes krijgt u er gratis bij!
Het belooft een leuke maar vooral lekkere avond te worden!
Place to be: Taproom Cabardouche (Antwerpen) Woensdag 25 september. We starten om 20u00, maar welkom vanaf 19u30!
Negroni Night 2024 tickets:
Deelname kost 50 euro (incl. de cocktails en hapjes uiteraard) Tickets zijn te verkrijgen via de website van Meug.
Wil je er zeker bij zijn? Wacht niet te lang met tickets te kopen! De kans dat dit evenement binnenkort uitverkocht is, is groot!
Sake Master Jonas Kellens brengt wereldtop naar Antwerp Sake Festival
Het Belgium Sake Festival is terug van weggeweest. Na het enorme succes van de eerste editie in 2018, is het festival terug, groter en beter dan ooit tevoren. Dit jaar zal het festijn plaatsvinden op 28 en 29 september 2024 van 12 tot 23 uur op de Vrijdagmarkt in Antwerpen De festiviteiten worden officieel geopend door een sakevat te openen volgens de traditionele Japanse wijze. Sake Master Jonas Kellens van DIM Dining, een vooraanstaand figuur in de wereld van sake, is wederom de drijvende kracht achter dit bijzondere evenement.
Het bekende single malt whiskymerk The Dalmore, eigendom van Whyte & Mackay, heeft een nieuwe gelimiteerde serie aangekondigd – The Distillery Select– ter ere van zijn erfgoed en roots in de Schotse Highlands.
Deze uitzonderlijke collectie bevat whisky uit zeldzame vaten, met de hand geselecteerd door de meester-whiskymakers van The Dalmore, waarbij elke expressie is gekozen om te laten zien hoe deze unieke vaten de kenmerkende huisstijl van de distilleerderij versterken. Elke whisky uit de reeks wordt gebotteld zonder toegevoegde kleurstoffen, zonder chill-filtering, en wordt gebotteld op een zorgvuldig geselecteerd alcoholpercentage.
Ardbeg Distillery blaast nieuw leven in de iconische Ardbeg 17 Years Old whisky, uitgebracht in een limited edition exclusief voor leden van de Ardbeg Committee*.
*In 1999 richtte Ardbeg de Ardbeg Committee op, een “fanclub” – waar je gratis lid van kan worden – waarmee fans op de hoogte worden gehouden van nieuws rondom de distilleerderij. Leden krijgen ook toegang tot speciale “Committee Release” flessen en exclusieve merchandise.
Belgisch sake importeur Kaori presenteert in samenwerking met de Japanse brouwerij Kadoguchi Shuzoten een gelimiteerde editie van hun daiginjo* sake met een etiket door Belgisch kunstenaar Michaël Borremans. Deze exclusieve sake is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 500 flessen (en 60 magnums) in Europa en is vanaf september te koop via Kaori en Cru.