Karma Kitchen: nieuwste Mission Masala in Brussel

Karma Kitchen: nieuwste Mission Masala in Brussel

Karma Kitchen opent vrijdag 4 oktober de deuren op de Oude Graanmarkt in Brussel. Na hun verovering van Brussel met het woest succesvolle flagship restaurant Bombay BBQ in 2023, waren Mission Masala zaakvoerders Pavan en Tim klaar voor een tweede Brusselse vestiging.

Mission Masala startte onder eigen naam met restaurants in Antwerpen en Gent en zette hun avonturen voort met restaurantnamen ‘by Mission Masala Enterprises‘. Met Mission Masala zetten ze Indian food op de kaart in België, en bereidden ze zo de weg voor meer Indische culinaire concepten.

Nu zetten ze hun culinaire reis voort met Karma Kitchen, waar naast de Mission Masala Indian classics ook traditionele gerechten uit Zuid-Aziatische regio’s zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal aan bod komen. Geïnspireerd door hun recente culinaire ontdekkingsreizen, willen Pavan en Tim het Belgische publiek opnieuw verrassen en inspireren.

Karma Kitchen

Read More Read More

Getest: Frank All Day & Frank All Night

Getest: Frank All Day & Frank All Night

In dit vorige artikel kon je al lezen dat Brusselse hotspot Frank een tweede locatie opende, eveneens in de hoofdstad. Zaakvoerders Mathias Smet en Marianne Renders zijn ambitieus en doen er meteen ook een avondservice bij, exclusief in de tweede vestiging, Frank Stéphanie, in de buurt van het Stephaniaplein. Worth the hype? Ik nam de proef op de som!

Net zoals de eerste vestiging aan het Brusselse Muntplein opent Frank Stéphanie al ’s ochtends vroeg om 08u00 de deuren. Vanaf de ochtend kan je er terecht voor een heerlijke tas (specialty) koffie, maar vooral ook voor iets lekkers om daarbij te eten.

Read More Read More

Frank opent tweede coffee bar & resto

Frank opent tweede coffee bar & resto

‘Frank’ opent een tweede vestiging in Brussel, op het gelijkvloers van het nagelnieuwe Citybox hotel aan het Stephaniaplein, in de Louizabuurt. In deze vestiging serveren zaakvoerders Marianne en Mathias niet alleen een fantastische brunch en heerlijke specialty koffie, maar wordt de sfeer en de filosofie van Frank ook ’s avonds doorgetrokken.

Chef Kevin Perlot verlaat de keuken van VerTige (restaurant van Sang Hoon Degeimbre) om samen met Mathias Smet het avondconcept vorm te geven. Frank opende de deuren op 1 september met brunch en lunch, vanaf 1 oktober gaat ook het avondmenu van start.

Coffee Bar - Resto
Frank Brussel
Chefs Kevin Perlot (l) en Mathias Smet (r)

Read More Read More

Antwerp Diner benefiet met 10 fantastische topchefs

Antwerp Diner benefiet met 10 fantastische topchefs

Antwerp Diner vzw kondigt met trots de 22e editie van hun jaarlijkse benefietevenement aan, en plant weer een spetterend culinair evenement mét verrassingsact van Belgische artiesten. Dit evenement, dat plaatsvindt op 17 november 2024 in zaal AVENUE (Antwerp Expo), heeft als doel fondsen in te zamelen voor onderzoek en preventie van hiv en aids en ondersteuning te bieden aan initiatieven die hiv en aids bespreekbaar maken. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar drie organisaties die zich inzetten ter bestrijding van hiv en aids.

Door het reserveren van een tafel, deelname aan een tombola en veiling, en sponsoring door bedrijven, wordt er geld ingezameld waarvan de winst naar de drie goede doelen gaat. De vorige editie bracht ruim 125 000 euro op.

Antwerp Diner benefiet met 10 topchefs

Read More Read More

Namen, een gastronomische ontdekking

Namen, een gastronomische ontdekking

Op zoek naar een onvergetelijke avond vol verfijnde smaken en verrassende combinaties? Gin Mare, de iconische mediterrane gin, nodigt je uit om op maandag 30 september deel te nemen aan een unieke culinaire avond in het hart van Namen, aan de oevers van de Maas. Deze avond draait om de perfecte pairing van gastronomie en gin, geïnspireerd door de zonnige geuren en smaken van de Middellandse Zee.

Gin Mare, bekend om zijn mediterraan smaakprofiel van Arbequina-olijven, basilicum, rozemarijn en tijm, biedt veel meer dan een verfrissende gin & tonic. De gin is geschikt om een hele maaltijd te begeleiden, van lichte voorgerechten tot complexe hoofdgerechten, en vormt de ideale aanvulling op de culinaire creaties van de avond. De missie van Gin Mare? De feelgood vibe van de Middellandse Zee verspreiden over hele wereld!

Wist je dat de Maas rechtstreeks naar de Middellandse Zee stroomt? Dat is één van de redenen waarom Gin Mare voor Namen koos als uitvalsbasis voor deze culinaire avond.

Read More Read More

Negroni Night 2024: tickets nu te koop!

Negroni Night 2024: tickets nu te koop!

Op woensdag 25 september slaan (Jeroen) Van Dyck & (Yannick) Van Dyck de handen opnieuw in elkaar voor de tweede editie van de Negroni Night!

Negroni Night by Van Dyck & Van Dyck
Negroni Night II: cocktails, finger food & stories!

We dompelen u onder in de wondere wereld van de Negroni, met verschillende variaties op de cocktail en bijpassende hapjes. De anekdotes krijgt u er gratis bij!

Het belooft een leuke maar vooral lekkere avond te worden!

Place to be: Taproom Cabardouche (Antwerpen)
Woensdag 25 september. We starten om 20u00, maar welkom vanaf 19u30!

Negroni Night 2024 tickets:

Deelname kost 50 euro (incl. de cocktails en hapjes uiteraard)
Tickets zijn te verkrijgen via de website van Meug.

Wil je er zeker bij zijn? Wacht niet te lang met tickets te kopen!
De kans dat dit evenement binnenkort uitverkocht is, is groot!

Sake Master Jonas Kellens brengt wereldtop naar Antwerp Sake Festival

Sake Master Jonas Kellens brengt wereldtop naar Antwerp Sake Festival

Het Belgium Sake Festival is terug van weggeweest. Na het enorme succes van de eerste editie in 2018, is het festival terug, groter en beter dan ooit tevoren. Dit jaar zal het festijn plaatsvinden op 28 en 29 september 2024 van 12 tot 23 uur op de Vrijdagmarkt in Antwerpen De festiviteiten worden officieel geopend door een sakevat te openen volgens de traditionele Japanse wijze. Sake Master Jonas Kellens van DIM Dining, een vooraanstaand figuur in de wereld van sake, is wederom de drijvende kracht achter dit bijzondere evenement.

Sake Master Jonas Kellens brengt de sake wereldtop samen op het Antwerp Sake Festival

Read More Read More

The Dalmore lanceert exclusieve Distillery Select whiskies

The Dalmore lanceert exclusieve Distillery Select whiskies

Het bekende single malt whiskymerk The Dalmore, eigendom van Whyte & Mackay, heeft een nieuwe gelimiteerde serie aangekondigd – The Distillery Select – ter ere van zijn erfgoed en roots in de Schotse Highlands.

Deze uitzonderlijke collectie bevat whisky uit zeldzame vaten, met de hand geselecteerd door de meester-whiskymakers van The Dalmore, waarbij elke expressie is gekozen om te laten zien hoe deze unieke vaten de kenmerkende huisstijl van de distilleerderij versterken. Elke whisky uit de reeks wordt gebotteld zonder toegevoegde kleurstoffen, zonder chill-filtering, en wordt gebotteld op een zorgvuldig geselecteerd alcoholpercentage.

The Dalmore exclusieve Distillery Select whisky
The Dalmore Distillery Select Series 2024

Read More Read More

Ardbeg brengt legendarische 17 years old whisky opnieuw uit

Ardbeg brengt legendarische 17 years old whisky opnieuw uit

Ardbeg Distillery blaast nieuw leven in de iconische Ardbeg 17 Years Old whisky, uitgebracht in een limited edition exclusief voor leden van de Ardbeg Committee*.

*In 1999 richtte Ardbeg de Ardbeg Committee op, een “fanclub” – waar je gratis lid van kan worden – waarmee fans op de hoogte worden gehouden van nieuws rondom de distilleerderij. Leden krijgen ook toegang tot speciale “Committee Release” flessen en exclusieve merchandise.

Ardbeg 17 Years Old Whisky
Ardbeg 17 Years Old whisky

Read More Read More

Limited edition premium sake met label van Belgisch kunstenaar Michaël Borremans

Limited edition premium sake met label van Belgisch kunstenaar Michaël Borremans

Belgisch sake importeur Kaori presenteert in samenwerking met de Japanse brouwerij Kadoguchi Shuzoten een gelimiteerde editie van hun daiginjo* sake met een etiket door Belgisch kunstenaar Michaël Borremans. Deze exclusieve sake is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 500 flessen (en 60 magnums) in Europa en is vanaf september te koop via Kaori en Cru.

Limited edition sake met label van Michaël Borremans - Hokko Masamune
Hokko Masamune premium sake

Read More Read More