Podcast #13: Joren Nuyts (The Roots)
Tijd voor een nieuwe aflevering van de Smaakadvocaten Podcast. We ontvangen deze keer Joren Nuyts van The Roots in onze vaste opnamestudio in de Jones Foodbar.
In december 2020 stond de wereld even stil voor Joren Nuyts. Dat was voor hem een signaal dat het leven te kort is om je dromen niet na te jagen. Joren droomde over eigen bottelingen van whisky en andere spirits. In september 2022 realiseerde Joren die droom en lanceerde hij zijn eerste release van 3 verschillende spirits. En niet de minste!
In deze podcast proeven we zijn 81 jaar oude Cognac Maison Prunier (gedistilleerd in 1940) en een nog oudere Cognac uit de privé-collectie van Jeroen. Luister naar de podcast om te ontdekken welke!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering 13.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In this episode, we welcome Paul McFadyen – longtime rum aficionado, global brand ambassador for Maison Ferrand's Planteray Rum (formerly Plantation), and co-founder of London's legendary tiki bar, Trailer Happiness.
Paul shares his journey in the world of rum. Along the road he crossed paths with Alexandre Gabriel, the owner of Maison Ferrand. It's a man he described as his hero! We delve into flavors maps, super tasting abilities and blending spirits. Join us for an insightful conversation on rum culture and the ways of working of Maison Ferrand.
We serve Paul not one but two things to taste. A 1960s rum, which he analyses perfectly in this episode, and a very 'Unique' product. As always, we asked our guest to bring something as well. Find out in the podcast what Paul had in store for us!
thanks to: Jurgen Nobels for providing us with a location to record this episode (Bar Amo, Ghent), Timon Salomez for arranging this recording, Stefan Hoffmann (Boozehounds) & Rene Van Hoven (The Rum Punk) for the tasting samples, and Blue Wave Theory for the music of our podcast!

Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.