Podcast #21: Ruben Luyten (Sherry Notes / Whisky Notes)
We zitten opnieuw in de Downing Street, onze vaste opnamelocatie in Jones Foodbar. Ditmaal met Ruben Luyten, de man achter whiskynotes.be en sherrynotes.com
Na de opname met Serge Valentin hebben we voor de tweede keer een van ’s werelds grootste whiskybloggers achter onze microfoon voor de Smaakadvocaten Podcast. De websites van Ruben zijn goed voor miljoenen bezoekers per jaar!
Speciaal voor de gelegenheid door Ruben in zijn kelder om een Fino sherry van bijna 60 jaar oud(!) te schenken voor de Smaakadvocaten. Voor Jeroen en Yannick was het een uitdaging om iets te zoeken wat Ruben nog nooit eerder geproefd had, daarom zochten ze het in een hele andere sfeer.
Het had een cocktail kunnen worden, want zo’n 3 weken voor de opname had Yannick een avondje in de cocktailbars van Amsterdam doorgebracht met Ruben. Maar uiteindelijk werd het een saké.
Een week eerder voltooide Yannick een opleiding tot Saké Sommelier level 1, bij Jonas Kellens van Dim Dining. Het werd voor hem dus ook een test om te zien of hij goed opgelet had.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #5.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Onze gast van vandaag is Guy Monfort van Vino Positivo. In zijn rol als wijnambassadeur is de hoofdmissie van Guy het positief verbinden van mensen via wijn. Zijn favoriete dagtaak is vooral jonge mensen wegwijs maken in de wereld van wijn. Al doet leeftijd er niet veel toe. Guy is een goede verteller en maakte er zijn job van om andere mensen wijn-mondig te maken. Guy is al meer dan 30 jaar gepassioneerd door wijn en dat kan hij niet onder stoelen of banken steken.
Zoals steeds vroegen we aan onze gast om iets lekkers mee te brengen voor ons, en in ruil schenken wij ook iets verrassends voor onze gast. Wat dat deze keer is, dat hoor je natuurlijk in de podcast!
Muziek: Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.