Podcast #21: Ruben Luyten (Sherry Notes / Whisky Notes)
We zitten opnieuw in de Downing Street, onze vaste opnamelocatie in Jones Foodbar. Ditmaal met Ruben Luyten, de man achter whiskynotes.be en sherrynotes.com
Na de opname met Serge Valentin hebben we voor de tweede keer een van ’s werelds grootste whiskybloggers achter onze microfoon voor de Smaakadvocaten Podcast. De websites van Ruben zijn goed voor miljoenen bezoekers per jaar!
Speciaal voor de gelegenheid door Ruben in zijn kelder om een Fino sherry van bijna 60 jaar oud(!) te schenken voor de Smaakadvocaten. Voor Jeroen en Yannick was het een uitdaging om iets te zoeken wat Ruben nog nooit eerder geproefd had, daarom zochten ze het in een hele andere sfeer.
Het had een cocktail kunnen worden, want zo’n 3 weken voor de opname had Yannick een avondje in de cocktailbars van Amsterdam doorgebracht met Ruben. Maar uiteindelijk werd het een saké.
Een week eerder voltooide Yannick een opleiding tot Saké Sommelier level 1, bij Jonas Kellens van Dim Dining. Het werd voor hem dus ook een test om te zien of hij goed opgelet had.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #5.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In this episode, we welcome Paul McFadyen – longtime rum aficionado, global brand ambassador for Maison Ferrand's Planteray Rum (formerly Plantation), and co-founder of London's legendary tiki bar, Trailer Happiness.
Paul shares his journey in the world of rum. Along the road he crossed paths with Alexandre Gabriel, the owner of Maison Ferrand. It's a man he described as his hero! We delve into flavors maps, super tasting abilities and blending spirits. Join us for an insightful conversation on rum culture and the ways of working of Maison Ferrand.
We serve Paul not one but two things to taste. A 1960s rum, which he analyses perfectly in this episode, and a very 'Unique' product. As always, we asked our guest to bring something as well. Find out in the podcast what Paul had in store for us!
thanks to: Jurgen Nobels for providing us with a location to record this episode (Bar Amo, Ghent), Timon Salomez for arranging this recording, Stefan Hoffmann (Boozehounds) & Rene Van Hoven (The Rum Punk) for the tasting samples, and Blue Wave Theory for the music of our podcast!

Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.