Podcast #23: Vincent Schietse (Brown-Forman)
Na een korte break in juli keren we begin augustus terug naar onze vaste opnamestudio in Jones Foodbar voor een nieuwe aflevering van de Smaakadvocaten Podcast. We ontvangen deze keer Vincent Schietse van Brown-Forman.
Vincent is voor beide gastheren een bekend gezicht. Hij vertoeft immers ook al bijna 10 jaar in de wondere wereld van spirits, na een opleiding van 3 jaar aan de Université Du Vin. Hij maakte kennis met spirits tijdens zijn job bij Spirits By Design. Nadien werd hij een van de gezichten van de Belgische jeneverwereld bij Filliers.
In 2022 maakte hij de overstap naar Brown-Forman, het moederbedrijf achter merken zoals Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Glendronach en Benriach.
Naast zijn reguliere werk heeft Vincent ‘The Cocktail Consultant’ opgericht, de perfecte manier om ook met mixologie vertrouwd te geraken.
In deze aflevering maakt Yannick een heerlijke cocktail op basis van Jack Daniel’s whiskey en trakteert Vincent zijn gastheren op een primeur in België. Vincent heeft een nieuwe whiskey bij, het allereerste exemplaar voor de Belgische markt, Jack Daniel’s Bonded. De eerste uiting uit een reeks bottled-in-bond whiskies. Wat dat exact inhoudt, dat ontdek je in de aflevering!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #7.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Voor deze afleveringen hebben we een levende legende te pakken, de enige echte Bert Bruyneel van Asta Morris!
Bert was een van de allerleerste namen die op ons lijstje stond om te gast te vragen in onze podcast. Misschien zelfs de allereerste. Rond Kerstmis 2024 leek het eindelijk te lukken, tot een monsterfile (ergens op de parking!) roet in het eten strooide. Dan maar een Paas Special in plaats van een Kerst Special?
Met zijn merk Asta Morris staat Bert Bruyneel bekend als een van de allerbeste onafhankelijke bottelaars van de lage landen. Maar ook ver daar buiten, zoals in Japan, kan je zijn flessen terug vinden in de betere whisky bars. Anno 2025 brengt Bert niet enkel whisky op de markt, maar ook andere spirits zoals rum en cognac. Met spitsvondige namen, zoals Rasta Morris en Asta Maurice, is er altijd wel een leuke knipoog naar waar het allemaal mee begon.

Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.
One thought on “Podcast #23: Vincent Schietse (Brown-Forman)”