Podcast #25: Lander Van Hoye (Bottleneck & Winelovers)
Afgelopen zomer was Lander Van Hoye van Bottleneck te gast bij Jeroen in de tuin voor een tasting van Oost-Europese wijnen. Op dat moment ontstond het idee om Lander opnieuw uit te nodigen, maar ditmaal in de Jones Foodbar voor een Van Dyck & Van Dyck podcast-opname.
Lander Van Hoye is een referentie in de wijnwereld. Zijn kennis van wijn is heel uitgebreid maar zijn echte expertise is Oost-Europese wijnen. In 2012 startte hij een eigen zaak in import en verdeling van Bulgaarse topwijnen. Snel daarna kwam Slovenië en Roemenië daar ook bij. Van Franse, Italiaanse, Duitse en Oostenrijkse wijnen is hij ook niet vies, maar daar gaat hij dan vooral op zoek naar onontdekte parels uit minder gekende streken.
In deze aflevering praten we met Lander over de schade die Clement Peerens toebracht aan de reputatie van Bulgaarse wijnen, over mannen die gemiddeld 2 keer per dag denken aan het Romeinse rijk, over tasting notes die 20 jaar geleden nog niet bestonden en over de (on)zin van natuurwijnen.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #9.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Onze gast van vandaag is Guy Monfort van Vino Positivo. In zijn rol als wijnambassadeur is de hoofdmissie van Guy het positief verbinden van mensen via wijn. Zijn favoriete dagtaak is vooral jonge mensen wegwijs maken in de wereld van wijn. Al doet leeftijd er niet veel toe. Guy is een goede verteller en maakte er zijn job van om andere mensen wijn-mondig te maken. Guy is al meer dan 30 jaar gepassioneerd door wijn en dat kan hij niet onder stoelen of banken steken.
Zoals steeds vroegen we aan onze gast om iets lekkers mee te brengen voor ons, en in ruil schenken wij ook iets verrassends voor onze gast. Wat dat deze keer is, dat hoor je natuurlijk in de podcast!
Muziek: Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.