Podcast #25: Lander Van Hoye (Bottleneck & Winelovers)
Afgelopen zomer was Lander Van Hoye van Bottleneck te gast bij Jeroen in de tuin voor een tasting van Oost-Europese wijnen. Op dat moment ontstond het idee om Lander opnieuw uit te nodigen, maar ditmaal in de Jones Foodbar voor een Van Dyck & Van Dyck podcast-opname.
Lander Van Hoye is een referentie in de wijnwereld. Zijn kennis van wijn is heel uitgebreid maar zijn echte expertise is Oost-Europese wijnen. In 2012 startte hij een eigen zaak in import en verdeling van Bulgaarse topwijnen. Snel daarna kwam Slovenië en Roemenië daar ook bij. Van Franse, Italiaanse, Duitse en Oostenrijkse wijnen is hij ook niet vies, maar daar gaat hij dan vooral op zoek naar onontdekte parels uit minder gekende streken.
In deze aflevering praten we met Lander over de schade die Clement Peerens toebracht aan de reputatie van Bulgaarse wijnen, over mannen die gemiddeld 2 keer per dag denken aan het Romeinse rijk, over tasting notes die 20 jaar geleden nog niet bestonden en over de (on)zin van natuurwijnen.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #9.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In this episode, we welcome Paul McFadyen – longtime rum aficionado, global brand ambassador for Maison Ferrand's Planteray Rum (formerly Plantation), and co-founder of London's legendary tiki bar, Trailer Happiness.
Paul shares his journey in the world of rum. Along the road he crossed paths with Alexandre Gabriel, the owner of Maison Ferrand. It's a man he described as his hero! We delve into flavors maps, super tasting abilities and blending spirits. Join us for an insightful conversation on rum culture and the ways of working of Maison Ferrand.
We serve Paul not one but two things to taste. A 1960s rum, which he analyses perfectly in this episode, and a very 'Unique' product. As always, we asked our guest to bring something as well. Find out in the podcast what Paul had in store for us!
thanks to: Jurgen Nobels for providing us with a location to record this episode (Bar Amo, Ghent), Timon Salomez for arranging this recording, Stefan Hoffmann (Boozehounds) & Rene Van Hoven (The Rum Punk) for the tasting samples, and Blue Wave Theory for the music of our podcast!

Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.