Podcast #26: Yochen Verbeeck (Bar Hootch)
Deze keer zitten we niet in onze vaste stek, maar gaan we op bezoek bij onze gast Yochen Verbeeck in zijn cocktailbar Bar Hootch voor een Van Dyck & Van Dyck podcast-opname.
Tijdens de eerste lockdown van de corona-pandemie kreeg Yochen het idee om een eigen cocktailbar te openen, samen met zijn beste vriend Diego. Een cocktailbar openen, tijdens de lockdown, in Heist-op-den-Berg of all places, de banken en vele mensen in de omgeving van Yochen hadden er hun eigen idee over. Nu twee jaar later,, bewijst Yochen zijn gelijk. Bar Hootch is een groot succes en hét voorbeeld bij uitstek dat ook buiten de grootsteden ruimte is voor een high end-cocktailbar.
In deze aflevering praten we met Yochen over die opstartperiode én over de toekomst van de bar. Over de zin of onzin van lijstjes zoals de ‘World’s 50 Best Bars’, over de ambities van Yochen op het vlak van zulke lijstjes en culinaire gidsen. En over zijn eigen ontwerp van cocktailglazen die een wereldwijd succes zijn.
Natuurlijk proeven we ook weer enkele lekkere dingen. Yochen trakteert ons op een van de bestsellers uit zijn bar, een cocktail met de naam ‘Yellow Submarine’ en wij trakteren Yochen op iets lekkers uit het geboortejaar van Jeroen. En neen, het is niet Jeroen zelf!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #10.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In this episode, we welcome Paul McFadyen – longtime rum aficionado, global brand ambassador for Maison Ferrand's Planteray Rum (formerly Plantation), and co-founder of London's legendary tiki bar, Trailer Happiness.
Paul shares his journey in the world of rum. Along the road he crossed paths with Alexandre Gabriel, the owner of Maison Ferrand. It's a man he described as his hero! We delve into flavors maps, super tasting abilities and blending spirits. Join us for an insightful conversation on rum culture and the ways of working of Maison Ferrand.
We serve Paul not one but two things to taste. A 1960s rum, which he analyses perfectly in this episode, and a very 'Unique' product. As always, we asked our guest to bring something as well. Find out in the podcast what Paul had in store for us!
thanks to: Jurgen Nobels for providing us with a location to record this episode (Bar Amo, Ghent), Timon Salomez for arranging this recording, Stefan Hoffmann (Boozehounds) & Rene Van Hoven (The Rum Punk) for the tasting samples, and Blue Wave Theory for the music of our podcast!

Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.