Podcast #27: Shilton Almeida (M&H Distillery)
Opnieuw on the road! En ditmaal enkel Jeroen. Onze Meugman ontvangt Shilton Almeida, een bekend gezicht uit de internationale whiskywereld. Internationaal, dus ja, weer een Engelstalige aflevering van de Van Dyck & Van Dyck podcast.
Shilton werd geboren in India, verhuisde enkele jaren geleden naar het Verenigd Koninkrijk en werkt voor een Israelische distileerderij. On the road zijn, is dus niet vreemd aan Shilton. Jeroen trof Shilton in een hotel in Gent, ook een beetje on the road dus, daarom werd deze podcast opgenomen in een publieke ruimte en met onze mobiele kit. Een beetje geroezemoes op de achtergrond hoort daar helaas bij, maar het is zeker de moeite om de podcast te beluisteren. Zeker voor de whiskyliefhebbers, maar ook voor iedereen die whisky nog moet ontdekken.
In deze aflevering praat Shilton over zijn leven on the road en het pad dat hij tot hiertoe bewandelde in de whiskyindustrie. Hij koos bewust om niet de platgetreden paden te betreden, maar voor de rock ’n roll van mindere bekende merken die aan de weg moeten timmeren. Vroeger deed het hij dat voor het Indiase merk Paul John, tegenwoordig voor het Israelische Milk & Honey.
Milk & Honey heeft intussen, wellicht mede dankzij Shilton, een trouwe schare fans opgebouwd in België. Onder meer Dominique Verstappen, die in S2 Aflevering 8 nog te gast was in onze podcast. Dominique bracht met zijn Klubb23 recent een high proof whisky van M&H uit met de naam ‘De Shilton’. Een eerbetoon aan de bebaarde brand ambassador van het merk.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #11.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Onze gast van vandaag is Guy Monfort van Vino Positivo. In zijn rol als wijnambassadeur is de hoofdmissie van Guy het positief verbinden van mensen via wijn. Zijn favoriete dagtaak is vooral jonge mensen wegwijs maken in de wereld van wijn. Al doet leeftijd er niet veel toe. Guy is een goede verteller en maakte er zijn job van om andere mensen wijn-mondig te maken. Guy is al meer dan 30 jaar gepassioneerd door wijn en dat kan hij niet onder stoelen of banken steken.
Zoals steeds vroegen we aan onze gast om iets lekkers mee te brengen voor ons, en in ruil schenken wij ook iets verrassends voor onze gast. Wat dat deze keer is, dat hoor je natuurlijk in de podcast!
Muziek: Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.