Podcast #28: Chris Lauriers (SMWS)
Van Dyck & Van Dyck maken vandaag een verre verplaatsing, maar eentje die zeker zal lonen. We bezoeken immers Chris Lauriers in Halle, bij Brussel. Chris is een van die mensen die al van in begin op ons lijstje stond om een aflevering van de Van Dyck & Van Dyck podcast mee op te nemen en eindelijk is het zo ver!
Chris is de GVR van de Belgische whiskywereld, maar staat er op dat hij eigenlijk vooral een bon vivant is die van alle lekkere dranken kan genieten. Hij hoort dus helemaal thuis in onze podcast over smaak in alle (vloeibare) vormen!
Chris is bij vele whiskyliefhebbers bekend als het Belgische gezicht van de Scotch Malt Whisky Society. De SMWS is niet zomaar een whiskyclub. Ten eerste werd ze opgericht in het geboortejaar van Yannick en ten tweede is het een internationale club met branches in maar liefst 28 verschillende landen. Elk jaar brengt de SMWS nieuwe bottelingen op de markt op een heel creatieve manier. Chris staat ook bekend als een van ’s lands grootste Bunnahabhain-fans, als verklapt Chris ons in de podcast ook nog zijn andere favoriete distilleries!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #12.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In this episode, we welcome Paul McFadyen – longtime rum aficionado, global brand ambassador for Maison Ferrand's Planteray Rum (formerly Plantation), and co-founder of London's legendary tiki bar, Trailer Happiness.
Paul shares his journey in the world of rum. Along the road he crossed paths with Alexandre Gabriel, the owner of Maison Ferrand. It's a man he described as his hero! We delve into flavors maps, super tasting abilities and blending spirits. Join us for an insightful conversation on rum culture and the ways of working of Maison Ferrand.
We serve Paul not one but two things to taste. A 1960s rum, which he analyses perfectly in this episode, and a very 'Unique' product. As always, we asked our guest to bring something as well. Find out in the podcast what Paul had in store for us!
thanks to: Jurgen Nobels for providing us with a location to record this episode (Bar Amo, Ghent), Timon Salomez for arranging this recording, Stefan Hoffmann (Boozehounds) & Rene Van Hoven (The Rum Punk) for the tasting samples, and Blue Wave Theory for the music of our podcast!

Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.