Frank opent tweede coffee bar & resto

Frank opent tweede coffee bar & resto

‘Frank’ opent een tweede vestiging in Brussel, op het gelijkvloers van het nagelnieuwe Citybox hotel aan het Stephaniaplein, in de Louizabuurt. In deze vestiging serveren zaakvoerders Marianne en Mathias niet alleen een fantastische brunch en heerlijke specialty koffie, maar wordt de sfeer en de filosofie van Frank ook ’s avonds doorgetrokken.

Chef Kevin Perlot verlaat de keuken van VerTige (restaurant van Sang Hoon Degeimbre) om samen met Mathias Smet het avondconcept vorm te geven. Frank opende de deuren op 1 september met brunch en lunch, vanaf 1 oktober gaat ook het avondmenu van start.

Coffee Bar - Resto
Frank Brussel
Chefs Kevin Perlot (l) en Mathias Smet (r)

‘De voorbereidingskeuken bij Frank aan het Muntplein barst na vier jaar uit zijn voegen, waardoor de extra ruimte op de nieuwe locatie ons meer mogelijkheden geeft om nog meer in te zetten op onze productie “made from scratch”. Brussel is klaar voor méér Frank, we kijken ernaar uit om een groter deel van de Brusselse scene te veroveren. Met deze nieuwe locatie willen we nog meer Brusselaars aan boord krijgen en onze filosofie verder  verspreiden.’

– Matias Smet, zaakvoerder Frank

Frank Monnaie & Frank Stephanie

In 2020, na een passage bij Humus & Hortense, OR Coffee en een avontuur in Melbourne, openden chef Mathias en zijn vrouw Marianne hun Australisch geïnspireerde zaak in het centrum van Brussel. Frank behoort intussen tot een van de meest verfijnde ontbijt en specialty koffie hotspots van Brussel en houdt het midden tussen koffiebar en restaurant. 

Vier jaar na de opening van de eerste Frank, aan het Muntplein in Brussel, openen Mathias en Marianne nu een tweede vestiging in de buurt van het Stephaniaplein. De naam Frank is afkomstig van de oude Belgische frank en is een verwijzing naar de locatie aan De Munt/La Monnaie. De naam Stephanie is dan weer een verwijzing naar de locatie van de nieuwe vestiging aan het Stephaniaplein.

Frank All Night

Op de nieuwe locatie combineert men ‘s avonds bij Frank relaxte vibes met culinaire topkwaliteit. De vers bereide gerechten, gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten, bieden vernieuwende comfortfood. Het menu bevat zorgvuldig gekozen wijnen van onafhankelijke wijnmakers, gericht op natuurlijke en biologische methoden. Met een gemiddelde uitgave van 50 euro per persoon is Frank de perfecte plek voor liefhebbers van lekker eten, unieke wijnen en een ongedwongen ambiance.Vanaf 16u kun je losgaan met apéro, of ga all-in en bestel de hele kaart met een heerlijk flesje wijn erbij. Frank’s got you covered! 

Chef Kevin Perlot vervoegt team Frank

Voor de opstart van het avondmenu van Frank werd Kevin Perlot, ex-chef van VerTige, aangetrokken. Voor Frank ondersteunt hij chef Mathias Smet elke maand om een nieuwe seizoenskaart te creëren met zijn gastronomische expertise die ook rond groenten draait. 

Perlot is een getalenteerde jonge chef met ervaring in toprestaurants zoals Bon-Bon** en L’air du temps**, en ontwikkelde zijn passie voor wijn en seizoensgebonden gerechten tijdens zijn tijd bij Pépite in Namen. Deze achtergrond bracht hem uiteindelijk naar VerTige, waar hij zijn culinaire visie verder verfijnde.

Menu

Overdag blijf je genieten van de Frank classics – denk Eggs Benedict, Pancakes en de Cuban Sandwich – aangevuld met een seizoensmenu dat elke 6 weken een frisse draai krijgt. Voor koffie zorgen onze barista’s, die samenwerken met lokale toppers als Mok, Gust Coffee Roasters en Replica Coffee Roasters.

Mathias en Kevin laten hun  culinaire creativiteit los op een selectie gerechten die perfect passen binnen het smart casual concept, waarbij casual en verfijnd naadloos samengaan. Met een nadruk op seizoensgebonden en “plant forward” gerechten, staan groenten centraal in de culinaire creaties. Denk aan technieken als lacto fermentatie van groenten, geroosterde Noordzee inktvis of pastrami op de BBQ en klassiekers zoals bitterballen met een twist.. Bijpassend serveert Frank wijnen van onafhankelijke wijnmakers en vaak uit minder bekende wijnregio’s, met een focus op natuurlijke en biologische productiemethoden. Voor wie liever iets anders drinkt, biedt Frank een inventieve selectie cocktails en Brusselse bieren. Het avondmenu biedt vernieuwende smaken die zowel fijnproevers als liefhebbers van een snelle, smaakvolle hap zullen verrassen. Frank maakt van elke avond een heerlijke ervaring, waarbij comfort food, culinaire finesse en een unieke drankbeleving samenkomen.

Frank Brussel 
Frank All Day
Frank All Night

‘Wij houden van wijn en eten en wilden een plek creëren waar we deze kunnen combineren en serveren aan onze goede vrienden. Het menu volgt onze duurzame filosofie: ‘Made from scratch, seizoensgebonden en lokaal’

– Marianne Renders, zaakvoerder Frank

De duurzame filosofie van Frank

Sinds dag 1 maken Mathias en Marianne er een erezaak van om hun restaurant zo duurzaam mogelijk te runnen. Zo wordt alles van basisingrediënt tot eindproduct in eigen keuken verwerkt, staan seizoensgroenten in de spotlight en wordt er rechtstreeks samengewerkt met kleine en lokale leveranciers die biologische producten en een verhaal aanbieden. 

Het organisch afval van Frank wordt per fiets opgehaald, gecomposteerd en opnieuw verdeeld aan boeren zodat zij het op het veld kunnen hergebruiken. 

Frank behaalde het Good Food label van het Brussels Gewest met maximale score. Dit onder andere dankzij de nauwe samenwerking met lokale producenten, zoals: Le Monde de Mille Couleurs, Champignons de Bruxelles, 3 Fonteinen, Mok, Stéphane Longlune, Ijzerkotmolen en nog veel meer.


Review: ik bezocht de nieuwe locatie van Frank. Benieuw naar de review? Klik dan hier!


Praktisch:
Frank – Monnaie
Prinsenstraat 14
1000 Brussel

Openingsuren: alle dagen, 8u tot 16u
Wat? Speciality Coffee, Brunch & Lunch

Frank – Stéphanie
Charleroise Steenweg 17
1060 Sint-Gillis

Openingsuren:
alle dagen, van 8u tot 23u
8u-18u Brunch, lunch, specialty coffee
16u-23u Wine & food 

Wat? Speciality Coffee, Brunch & Lunch
Maar vanaf 16u00 ook lekker, duurzaam eten – eventueel met wijn pairing

Website:
http://www.frank.brussels


Foto’s via: The Wicked PR – Equinox Light Photo

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *