De Smaakadvocaten Podcast
Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten

Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails
POWERED BY MEUG & NEGRONI.BE
‘Meugman’ Jeroen Van Dyck & ‘Mister Negroni’ Yannick Van Dyck nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel als ‘smaakadvocaten‘ is de gast in kwestie vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Wil je deel uitmaken van de volksjury? Check dan zeker de poll-functie van onze podcast op Spotify.
Beluister hieronder alle afleveringen of abonneer je via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze nieuwe aflevering vullen Jeroen en Yannick een gat in hun cultuur. Om dat gat te vullen is Gert Smet op bezoek. Zijn ”Blacksmith's Meadery” is de eerste professionele mederij die in België werd opgericht sinds de Eerste Wereldoorlog. En dat zo'n kleine 100 jaar na de start van die oorlog, om maar even te duiden hoe weinig professionele medemakers er zijn in België. We zijn dus wellicht niet de enigen met een beperkte kennis over mede. Misschien heb je zelfs nog nooit van mede gehoord, maar al wel van honingwijn of honingbier. Maar een van de eerste dingen die Gert ons vandaag aanleert is dat dit een onjuiste benaming is voor mede. Wat mede dan wel exact is, dat legt Gert met veel passie – en zonder sjoemelhoning – uit in deze aflevering.
Met dank aan: Jones Foodbar (Schilde) en Blue Wave Theory

Disclaimer: Van Dyck & Van Dyck , geen familie en stiekem ook geen echte advocaten.
Wel echte voorstanders van alles met smaak!