Bijou.
Er zijn veel cocktails waarover we enkel kunnen gissen hoe de naam tot stand kwam. Maar van de Bijou zijn we redelijk zeker! De Bijou, wat Frans is voor juweel, bestaat namelijk uit ingrediënten met dezelfde kleur als bepaalde juwelen: de gin staat voor een diamant, de rode vermout lijkt op een robijn en de lichtgroene kleur van Chartreuse Verte vertegenwoordigt de smaragd.
Het originele recept bestaat al zeker sinds 1882 en zou uitgevonden zijn door Harry Johnson. In dit originele recept wordt er gewerkt met gelijke delen gin, vermout en Chartreuse en vervolgens afgewerkt met enkele druppels orange bitters. De hedendaagse Chartreuse is echter zo krachtig dat dit de andere ingrediënten helemaal zou overstemmen, daarom wordt er vaak wat gespeeld met de gebruikte hoeveelheden om een betere balans te krijgen. Een andere optie is om een vierde ingrediënt toe te voegen. Bijvoorbeeld: 3 cl. gin, 3 cl. rode vermout, 2 cl. Chartreuse Verte en 1 cl. Campari (of Cointreau of Grand Marnier).
Het originele recept
- - Giet 3 cl. rode vermout, 3 cl. Chartreuse Verte en 3 cl. gin in een mixglas
- - Voeg 1 dash orange bitters toe
- - Vul het mixglas met ijs
- - Stir tot de cocktail voldoende gekoeld is
- - Strain in een voorgekoeld coupeglas
Een fijner recept
- - Giet 1 cl. Campari, 2 cl. Chartreuse Verte, 3 cl. rode vermout en 3 cl. gin in een mixglas
- - Voeg 2 dashes orange bitters toe
- - Vul het mixglas met ijs
- - Stir tot de cocktail voldoende gekoeld is
- - Strain in een voorgekoeld coupeglas
Terug naar Cocktails
Bezoek de Negroni Cocktail & Spirits Blog