Blood & Sand.
De Blood & Sand is één van mijn favoriete cocktails allertijden. De cocktail werd vernoemd naar de gelijknamige film uit 1922, waarin Rudolph Valentino schitterde als stierenvechter. De Blood & Sand heeft een rood-bruine kleur, vergelijkbaar met de kleur van het bloederige zand van de stierenarena. Gelukkig smaakt hij er niet naar.
Volgens het originele recept is de Blood & Sand een ‘equal parts cocktail’, met gelijke delen appelsiensap, kersenlikeur, zoete vermout en Scotch. Maar over een extra centiliter Scotch heb ik nog nooit iemand horen klagen.
Voor de Blood & Sand heb ik een heel specifieke merkenvoorkeur, vooral wat de Scotch betreft. Deze cocktail is op z’n best met een Scotch die een sterke turfsmaak meebrengt. Mijn favoriet: Laphroaig 10.
Verpest de cockail niet met voorverpakt appelsiensap! Gebruik kraakvers sap en shake de cocktail heel krachtig, zo krijg je een lichte schuimkraag die bijdraagt tot een aangenaam mondgevoel.
Recept
- - Giet 2 cl. versgeperst appelsiensap, 2 cl. Cherry Heering, 2 cl. Carpano Antica Formula en 3 cl. Laphroaig 10 in een shaker
- - Vul de shaker met ijs
- - Shake heel krachtig gedurende 12 seconden
- - Strain in een coupe of Martini-glas (no garnish)
Terug naar Cocktails
Bezoek de Negroni Cocktail & Spirits Blog