Corpse Reviver #2.
Als het nog maar dinsdag is en je het gevoel hebt dat het al vrijdag is, dan heb je dringend een opkikker nodig. Mijn favoriete opkikker is de Corpse Reviver #2, de populairste cocktail uit de Corpse Reviver familie. Harry Craddock, de schrijver van één der meest bekende cocktailboeken ter wereld 'The Savoy Cocktail book', schreef over de Corpse Revivers cocktails dat je ze voor 11 uur in de voormiddag moet consumeren of gewoon wanneer je wat extra energie nodig hebt. Maar let er mee op want hij schreef ook: "four of these taken in straight succession will unrevive the corpse again..".
De Corpse Reviver cocktails zouden ook het ideale middel tegen een kater zijn en daaraan hebben ze ook hun naam te danken, maar ik denk dat Harry Craddock gelijk heeft en dat je het dan best bij 1 cocktail houdt. Een kater bestrijden met meer alcohol, in het Engels hebben ze er een mooie term voor: the ‘hairs of the dog’ cure. Die term dateert uit de tijd van Shakespeare toen men in Schotland geloofde dat er maar 1 manier was om een hondenbeet te verzorgen, en dat was om de wonde te bedekken met enkele haren van die hond. Vertaald naar een kater dienen de gevolgen van overmatig alcoholgebruik dus verzorgd te worden met een beetje alcohol.
De Corpse Reviver #2 is niet alleen een goede opkikker, het is ook een heerlijk smaakbom waarbij elk ingrediënt perfect in balans is met de anderen, als de cocktail goed gemaakt is tenminste. In de cocktails zit de aciditeit van citroen, het licht zoete en verborgen bittere van triple sec, het kruidige en florale van quinquina en gin en tot slot een hint van anijs afkomstig van een coating van absint. Het recept van de Corpse Reviver #2 is in theorie makkelijk, maar de kunst is de smaken allemaal in balans brengen. Dit is eigenlijk waar het bij deze cocktail allemaal omdraait: het eindresultaat is veel meer dan alleen de som van alle ingrediënten.
Recept
- - Giet 1 cl absint in een voorgekoeld Martini glas
- - Wals het glas om de rand te coaten met de smaak en het aroma van absint
- - Verwijder de overtollige absint uit het glas
- - Giet 2 cl. versgeperst citroensap, 2 cl. Cointreau, 2 cl. quinquina en 2 cl. gin in een shaker
- - Vul de shaker voor 3/4e met ijs
- - Shake krachtig (circa 10 seconden)
- - Strain de inhoud in het glas en garneer met een cocktailkers
Terug naar Cocktails
Bezoek de Negroni Cocktail & Spirits Blog