Martinez.
De Martinez is een van de voorgangers van de (Dry) Martini. Deze cocktail is echter alles behalve Dry: hij bestaat uit een zoetere gin (of jenever), zoete vermout en Maraschino-kersenlikeur. De oorsprong van de Martinez is niet helemaal bekend: volgens sommigen werd hij uitgevonden door ‘Professor’ Jerry Thomas, pionier van de Amerikaanse bar-scene. Thomas maakte de cocktail voor een reiziger op weg naar Martinez, California. Volgens andere bronnen werd de cocktail uitgevonden door ene Julio Richelieu in het dorp Martinez.
In oude recepten is de Martinez 'vermouth heavy', aangevuld met Old Tom gin en afgewerkt met Orange Curaçao. Nieuwere recepten bevatten wat minder vermout en vervangen de Old Tom door oude jenever, met Maraschino-likeur als modifier.
De Martinez is een leuke cocktail om te experimenteren maar bewaar vooral een goede balans tussen zoet en bitter! Hieronder alvast een variant die zich makkelijk laat drinken!
Recept
- - Giet 1 cl. Marschino-likeur, 5 cl. oude jenever en 3 cl. Carpano Antica Formula in een mengglas
- - Vul het glas met ijs
- - Voeg 1 dash Aromatic Bitters en 1 dash Boker’s Bitters toe
- - Roer tot de mix voldoende gekoeld is en serveer up
Terug naar Cocktails
Bezoek de Negroni Cocktail & Spirits Blog