Vieux Carré.
Ondanks de Franse naam is de Vieux Carré een op-en-top Amerikaanse cocktail. De cocktail werd vernoemd naar de Franse wijk in New Orleans, waar de cocktail bedacht werd. Meer specifiek werd het drankje voor het eerst geserveerd in de jaren 1930 in de Carousel Bar van Hotel Monteleone. De Vieux Carré is een straffe cocktail, maar in de Carousel Bar moet je niet drinken om je dronken te voelen. De bar ziet er niet alleen uit als een draaimolen, ze draait ook echt zoals een molen. Maar wel een draaimolen die enkel toegankelijk is voor eenentwintigplussers!
In het originele recept van de bar wordt de cocktail gemaakt met gelijke maten Cognac, rye, Bénédictine en rode vermout. In de meeste recepten wordt er echter iets minder Bénédictine gebruikt, zodat de cocktail niet te zoet wordt. De cocktail wordt afgekruid met zowel Angostura Bitters als Peychaud’s Bitters, die laatste zijn overigens ook afkomstig van New Orleans.
Recept
- - Giet 1 cl. Bénédictine, 2 cl. zoete vermout, 2 cl. rye en 2 cl. Cognac in een mixglas
- - Voeg 1 dash Angostura Bitters en 1 dash Peychaud's Bitters toe
- - Vul het mixglas met ijs
- - Stir een 20-tal rotaties
- - Strain in een Old Fashioned glas met ijs en werk af met een appelsienzeste
Terug naar Cocktails
Bezoek de Negroni Cocktail & Spirits Blog