Podcast #12: Kris Boeckmans (Café Fringale)
Ditmaal ontvangen we een bekende (ex-)profwielrenner in onze vaste opnamestudio in Jones Foodbar voor een nieuwe aflevering van de Smaakadvocaten Podcast. Maar omdat onze podcast niet over wielrennen gaat hebben we het met onze gast Kris Boeckmans, over wat hij doet in de koffiewereld met zijn espressobar Café Fringale en diens eigen koffie-blends.
Ex-profwielrenner Kris Boeckmans is wellicht de snelste van alle gasten die we reeds op bezoek kregen in onze podcast. Intussen is Kris op wielerpensioen en ruilde hij de ene passie voor een andere: koffie! Hij creëerde eigen koffie-blends en biedt een selectie van single origin koffies aan die je kan proeven in zijn espresso bar ‘Café Fringale‘ in Zoersel.
In Café Fringale brengt hij mensen samen om onder het genot van een geweldige kop koffie verhalen te delen. Al dan niet over fietsen, want hoewel zijn zaak volledig fietsvriendelijk ingesteld is, zijn niet-fietser ook meer dan welkom.
In deze podcast proeven we de koffie van Kris en maakt Smaakadvocaat Yannick een cocktail met een van de Café Fringale koffie-blends. Een variant op de Negroni. Wat had je anders verwacht van Mister Negroni?
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering #12.

POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.

In this episode, we welcome Paul McFadyen – longtime rum aficionado, global brand ambassador for Maison Ferrand's Planteray Rum (formerly Plantation), and co-founder of London's legendary tiki bar, Trailer Happiness.
Paul shares his journey in the world of rum. Along the road he crossed paths with Alexandre Gabriel, the owner of Maison Ferrand. It's a man he described as his hero! We delve into flavors maps, super tasting abilities and blending spirits. Join us for an insightful conversation on rum culture and the ways of working of Maison Ferrand.
We serve Paul not one but two things to taste. A 1960s rum, which he analyses perfectly in this episode, and a very 'Unique' product. As always, we asked our guest to bring something as well. Find out in the podcast what Paul had in store for us!
thanks to: Jurgen Nobels for providing us with a location to record this episode (Bar Amo, Ghent), Timon Salomez for arranging this recording, Stefan Hoffmann (Boozehounds) & Rene Van Hoven (The Rum Punk) for the tasting samples, and Blue Wave Theory for the music of our podcast!
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.