Zilte treedt toe tot prestigieuze Les Grandes Tables Du Monde

Zilte treedt toe tot prestigieuze Les Grandes Tables Du Monde

Het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte*** treedt toe tot de prestigieuze Les Grandes Tables Du Monde, een vereniging die de allerbeste restaurants ter wereld samenbrengt en beoordeelt op het hoogste niveau van gastronomisch koken, service en hospitality. Gelegen op de negende verdieping van het ‘Museum aan de Stroom’ (MAS) in Antwerpen, biedt het restaurant van chef Viki Geunes een gastronomische ervaring op ongekende hoogte, met een adembenemend uitzicht over de skyline van Antwerpen.

Zilte

Voor chef Viki Geunes gaat de toetreding tot het prestigieuze collectief niet alleen om erkenning onder culinaire elites, maar ook om samen te werken met gelijkgestemde collega’s om de Belgische culinaire scene naar nieuwe hoogten te tillen en België te transformeren tot een internationale culinaire hotspot.

Les Grandes Tables Du Monde verenigt nu 192 restaurants in 23 landen rond gedeelde waarden en strenge toelatingscriteria die exclusiviteit weerspiegelen. Ook het Brusselse restaurant Bozar** en het Waalse D’Eugénie à Émilie** mogen zich sinds dit jaar lid noemen van een van de meest exclusieve culinaire verenigingen ter wereld.

Sinds de verhuis naar de andere kant van het MAS in 2020 gaat het snel voor restaurant Zilte. De naam veranderde van ’t Zilte naar Zilte, zonder lidwoord en zonder poespas. Een moderner interieur en puurdere keuken. In januari 2021 werd het harde werk van de chef en zijn team beloond met de ultieme bekroning, de vermaarde derde Michelin-ster. In 2023 trad Zilte toe tot netwerk van Relais & Châteaux en nu dus ook tot Les Grandes Tables Du Monde.

Download de volledige Les Grandes Tables Du Monde-gids van 2024 hier.


Foto’s: Yannick Van Dyck – archiefbeelden Lanceringsdiner Bollinger RD 2008 te Zilte


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *