Podcast #30: Chris Hayes (Teeling Distillery)
Opnieuw een opname op verplaatsing, ditmaal in de kelder van cocktailbar Belroy’s at Nine. Vlak voor de start van een whiskey tasting in de bovenliggende bar maakte Chris Hayes van Teeling Distillery tijd voor een opname van de Van Dyck & Van Dyck podcast!
Net zoals de Teeling distillery is Chris Hayes afkomstig uit Ierland, wederom een Engelstalige aflevering dus. Chris spreekt trouwens vloeiend Frans, dus ook dat had nog gekund.
Yannick is een voormalig winnaar van de Teeling cocktail competition en had er dus ontzettend graag bij geweest, maar helaas was hij verhinderd. Daarom opnieuw een aflevering met slechts 1 Van Dyck, ‘Meugman’ Jeroen.
Chris Hayes is fan van België, dat hoor je gewoon, maar andersom is Chris ook altijd graag gezien als gast in ons land op beurzen zoals Spirits In The Sky. Vele whiskyliefhebbers kennen Chris, maar wat meesten niet weten is dat hij buiten Ierse whiskey ook iets met muziek heeft. Wat dat juist is, dat moet je zelf maar ontdekken in de podcast!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #14.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.