Podcast #10: Steffi Vertriest (njam!)
In de alweer tiende aflevering van de Smaakadvocaten Podcast brengt Yannick een njam!-collega mee als gast naar de Jones Foodbar. Steffi Vertriest is niet alleen de frisse verschijning van de populaire kookzender maar ook zaakvoerder van Thee.be!
In deze aflevering gaan smaakadvocaten Jeroen en Yannick buiten hun comfort zone van alcoholische dranken. Steffi is thee-sommelier, thee-blender en de drijvende kracht achter het online platform over thee. Daarmee is ze de ideale persoon om Yannick, Jeroen én alle luisteraars als een theebuiltje onder te dompelen in de wereld van thee.
In deze aflevering serveert Steffi (uiteraard) lekkere thee en Yannick maakt een non-alcoholische cocktail op basis van Matcha-thee!
Recept:
5 cl. Everleaf Marine (non-alcoholische spirit)
1 cm. verse gember
3 cl. limoensap
2 cl. agavesiroop
1 mespunt Matcha
Kneus de gember met een muddler tot het sap vrijkomt in een shaker. Vul de shaker op met ijsblokjes.
Voeg alle overige ingrediënten toe en shake krachtig tot de shaker ijskoud aanvoelt.
Zeef de cocktail met een cocktailzeef én fijne keukenzeef in een tumblerglas met verse ijsblokjes.
Garneer met een stukje gekonfijte gember op een cocktailprikker (of limoenwieltje).
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering #10.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.