Podcast #13: Joren Nuyts (The Roots)
Tijd voor een nieuwe aflevering van de Smaakadvocaten Podcast. We ontvangen deze keer Joren Nuyts van The Roots in onze vaste opnamestudio in de Jones Foodbar.
In december 2020 stond de wereld even stil voor Joren Nuyts. Dat was voor hem een signaal dat het leven te kort is om je dromen niet na te jagen. Joren droomde over eigen bottelingen van whisky en andere spirits. In september 2022 realiseerde Joren die droom en lanceerde hij zijn eerste release van 3 verschillende spirits. En niet de minste!
In deze podcast proeven we zijn 81 jaar oude Cognac Maison Prunier (gedistilleerd in 1940) en een nog oudere Cognac uit de privé-collectie van Jeroen. Luister naar de podcast om te ontdekken welke!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering 13.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.