Podcast #10: Steffi Vertriest (njam!)
In de alweer tiende aflevering van de Smaakadvocaten Podcast brengt Yannick een njam!-collega mee als gast naar de Jones Foodbar. Steffi Vertriest is niet alleen de frisse verschijning van de populaire kookzender maar ook zaakvoerder van Thee.be!
In deze aflevering gaan smaakadvocaten Jeroen en Yannick buiten hun comfort zone van alcoholische dranken. Steffi is thee-sommelier, thee-blender en de drijvende kracht achter het online platform over thee. Daarmee is ze de ideale persoon om Yannick, Jeroen én alle luisteraars als een theebuiltje onder te dompelen in de wereld van thee.
In deze aflevering serveert Steffi (uiteraard) lekkere thee en Yannick maakt een non-alcoholische cocktail op basis van Matcha-thee!
Recept:
5 cl. Everleaf Marine (non-alcoholische spirit)
1 cm. verse gember
3 cl. limoensap
2 cl. agavesiroop
1 mespunt Matcha
Kneus de gember met een muddler tot het sap vrijkomt in een shaker. Vul de shaker op met ijsblokjes.
Voeg alle overige ingrediënten toe en shake krachtig tot de shaker ijskoud aanvoelt.
Zeef de cocktail met een cocktailzeef én fijne keukenzeef in een tumblerglas met verse ijsblokjes.
Garneer met een stukje gekonfijte gember op een cocktailprikker (of limoenwieltje).
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering #10.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Another English episode! Our guest for today is Alistair Walker of the Alistair Walker Whisky Company, known for its range of Infrequent Flyers bottlings.
Alistair's whisky journey began in January 1997, when took on a job at the sales and marketing department of Burn Stewart Distillers. At that time Burn Stewart was the custodian of two iconic single malt distilleries: Deanston and Tobermory.
In October 2004, Alistair started a new chapter in his professional life, joining The BenRiach Distillery Company. For over twelve years, he played a pivotal role in the company's growth, working with renowned distilleries such as BenRiach, GlenDronach, and Glenglassaugh.
In early 2018, Alistair's entrepreneurial spirit led him to establish his own venture, The Alistair Walker Whisky Company. As an independent bottler, under the Infrequent Flyers label, Alistair sources whiskies from various distilleries, from big names to lesser-known distilleries and hidden gems.
If you like this episode, be sure to scroll back to season 2 where we had Alistair's father, the legendary Billy Walker, as a guest in our podcast.
with special thanks to:
Blue Wave Theory (music)
TastToe (location)
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.