Podcast #4: Joao Vicente (Gonzalez Byass)
In deze vierde aflevering van onze Smaakadvocaten Podcast draaien we de rollen een beetje om. We ontvangen deze keer geen gast in onze studio. De Smaakadvocaten werden uitgenodigd in Spanje om de Global Finals van de Tio Pepe Challenge 2022 en de Feria del Caballo van dichtbij mee te maken.
De Feria del Caballo is het grootste en bekendste evenement van de Jerez-regio in Spanje. Een week lang wordt er gedanst, gefeest en vooral ook veel Sherry gedronken. De ideale timing dus om de grootste Sherry cocktail-competitie ter wereld aan vast te hangen.
Smaakadvocaat Yannick, die in 2019 deel uitmaakte van de jury van de Belgische finale van de Tio Pepe Challenge, werd reeds in 2020 ook al uitgenodigd om mee te reizen naar de global finals. Maar omwille van coronarestricties werden de finales én de feria toen afgelast. In 2022 ging het voor de eerste keer terug door, maar helaas kon Yannick er niet bij zijn. Die andere Smaakadvocaat, ‘Meugman’ Jeroen Van Dyck, gelukkig wel. Deze keer dus maar 1 Van Dyck in de podcast!
Met veel plezier ging Jeroen in op de uitnodiging van Gonzalez Byass en Cinoco om Jerez de la Frontera te bezoeken tijdens de Feria en de Tio Pepe Challenge Global Finals mee te maken. Hij maakte gebruik van de gelegenheid om in Jerez een poolside interview te doen met Joao Vicente, de global brand ambassador van Gonzalez Byass (het moederhuis van Tio Pepe).
Joao poneert vaak de stelling ‘Sherry is sexy‘. Maar klopt dat wel? In deze aflevering legt Jeroen Joao op de rooster en hoe doe je dat beter dan met een goed glas Sherry er bij? Onze vaste luisteraars weten intussen ook dat Jeroen zelf ook iets lekkers bij had en deze keer wel iets echt speciaal. Benieuwd? Luister dan zeker naar deze korte (Engelstalige) special.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering #4.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.