Live Podcasts op het MEUG Tasting Festival

Live Podcasts op het MEUG Tasting Festival

Na 13 afleveringen is het nu tijd voor de eerste live opnames van
Smaakadvocaten Podcast. Opgenomen voor een live publiek tijdens het MEUG Tasting Festival 2022!

Omdat we niet konden kiezen, kozen we voor meerdere gasten. En omdat deze gasten allemaal standhouder waren op het festival besloten we om het een beetje anders aan te pakken dan gewoonlijk. Drie kortere opnames (per dag) die we nadien aan elkaar plakten. Jeroen liep rond om het festival in goede banen te leiden, dus stond Yannick er deze keer alleen voor om de gasten te ontvangen.

Op Dag 1 had Yannick als eerste gast Herman Van der Meij op bezoek. Herman is een levende legende in de whiskywereld en wellicht de beste storyteller in de business! Herman bracht niet enkel een heerlijke Talisker 18 mee, maar ook nog iets om te eten!

De tweede gast van de eerste festivaldag: Stephan Van de Velde. Maar hij wordt eigenlijk liever aangesproken met Bierkapitein! Deze kapitein loodtst startende bierbedrijven doorheen alle woelige waters en had voor het festival (én de opname) enkele leuke primeurs mee om te laten proeven.

Slotgast van de eerste dag was Reinout Moonen van Domein Walterus.
Als wijnbouwer, wijnmaker én stoker van zijn eigen domein in de Kempen was Reinout de ideale afsluiter van deze live sessie. Leuk om weten, uit deze ontmoeting vloeide nog een leuke samenwerking tussen Jeroen en Reinout. Samen stookten de heren namelijk een nieuwe Belgische jenever op basis van bier: Carter’s Jenever.

Op dag twee van het festival haalde Yannick opnieuw 3 standhouders even uit hun stand voor de opname voor live publiek.

Ditmaal als eerste gast: Sven De Kleermaeker. Als meesterbrouwer bij de Antwerpse trots Brouwerij De Koninck (en voordien bij Duvel) is Sven een grote naam in de bierwereld. Hij kan het dan ook nog eens goed uitleggen en bracht iets lekkers mee. Wat wil je meer voor een live podcast?

Wijn na bier is plezier! Als tweede gast van de tweede dag kreeg Yannick, Philippe Wouters van wijnhandel Mondovino over de vloer. Van je hobby je beroep maken, Philippe deed het. Na zijn opleiding wijnkunde ging Philippe aan de slag als freelance-wijnconsulent voor Mondovino. Toen hij in 2013 de kans kreeg om de zaak over te nemen, greep hij die met beide handen. Bijna 10 jaar later verwelkomt Philippe zijn klanten nog met evenveel passie en plezier in zijn wijnhandel in Schoten. Mondovino is al jarenlang een van de vaste gasten op het MEUG Tasting Festival en ook ditmaal had hij fantastische wijnen mee!

Als afsluiter van de reeks live opnames kwam Sebastiaan Vandendael van Rum Babs op bezoek. Madagaskar is bij ons vooral bekend van de populaire, gelijknamige animatiefilm. Minder bekend bij ons is het traditionele drankje van Madagaskar, Rhum Arrangé. Maar als het van Sebastiaan Vandendael afhangt komt daar snel verandering in! Zijn levenspartner Gaële is afkomstig van Madagaskar en samen maken ze onder de merknaam Rum Babs enkele van die rhums. Daarvoor kunnen ze rekenen op oude familierecepten van Gaële, maar ze experimenteren ook maar al te graag met nieuwe creaties. Vergis u niet met de Spiced Rums die vaak ontzettend veel suiker bevatten, Rum Babs bevat geen toegevoegde suikers, kleurstoffen of andere additieven.  Als dat nog geen reden genoeg is om Rum Babs eens te proeven, ze steunen er ook nog goede doelen mee op Madagaskar.

Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering 14 & 15.



Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *