Podcast #20: Raissa De Haas (Double Dutch)
Hoeveel mensen ken jij die af en toe vergaderen met Richard Branson en die een eigen lijn van producten hebben die je kan kopen in Harrods en Walmart? Wij, Van Dyck & Van Dyck, slechts twee. De tweelingzussen Raissa en Joyce De Haas van Double Dutch.
We zijn dan ook heel verheugd dat een van die twee zussen, Raissa, tijd vrijmaakte in haar drukke agenda voor de opname van een nieuwe aflevering van de Smaakadvocaten Podcast.
Of was het misschien Joyce? Want ze verklapte ons dat ze – als eeneiïge tweeling – wel eens meetings van elkaar overnemen zonder dat iemand het doorheeft.
Het zakelijke verhaal van Raissa en Joyce klinkt als een sprookje. Als jonge Belgische ondernemers slaagden ze er in een wereldwijd merk te lanceren.
Hun Double Dutch mixers zijn inmiddels te koop in 45 landen, met een totale verkoop van meer dan 2 miljoen flesjes per maand. In de komende jaren willen ze die productie opschroeven naar 20 miljoen(!), dat toont hoe ambitieus ze zijn.
Raissa bracht enkele van haar mixers mee om te laten proeven en wij maakten voor haar een eenvoudige longdrink van Carter’s Jenever met Double Dutch.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #4.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.