Podcast #21: Ruben Luyten (Sherry Notes / Whisky Notes)
We zitten opnieuw in de Downing Street, onze vaste opnamelocatie in Jones Foodbar. Ditmaal met Ruben Luyten, de man achter whiskynotes.be en sherrynotes.com
Na de opname met Serge Valentin hebben we voor de tweede keer een van ’s werelds grootste whiskybloggers achter onze microfoon voor de Smaakadvocaten Podcast. De websites van Ruben zijn goed voor miljoenen bezoekers per jaar!
Speciaal voor de gelegenheid door Ruben in zijn kelder om een Fino sherry van bijna 60 jaar oud(!) te schenken voor de Smaakadvocaten. Voor Jeroen en Yannick was het een uitdaging om iets te zoeken wat Ruben nog nooit eerder geproefd had, daarom zochten ze het in een hele andere sfeer.
Het had een cocktail kunnen worden, want zo’n 3 weken voor de opname had Yannick een avondje in de cocktailbars van Amsterdam doorgebracht met Ruben. Maar uiteindelijk werd het een saké.
Een week eerder voltooide Yannick een opleiding tot Saké Sommelier level 1, bij Jonas Kellens van Dim Dining. Het werd voor hem dus ook een test om te zien of hij goed opgelet had.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #5.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.