Podcast #25: Lander Van Hoye (Bottleneck & Winelovers)

Podcast #25: Lander Van Hoye (Bottleneck & Winelovers)

Afgelopen zomer was Lander Van Hoye van Bottleneck te gast bij Jeroen in de tuin voor een tasting van Oost-Europese wijnen. Op dat moment ontstond het idee om Lander opnieuw uit te nodigen, maar ditmaal in de Jones Foodbar voor een Van Dyck & Van Dyck podcast-opname.

Lander Van Hoye is een referentie in de wijnwereld. Zijn kennis van wijn is heel uitgebreid maar zijn echte expertise is Oost-Europese wijnen. In 2012 startte hij een eigen zaak in import en verdeling van Bulgaarse topwijnen. Snel daarna kwam Sloveniƫ en Roemeniƫ daar ook bij. Van Franse, Italiaanse, Duitse en Oostenrijkse wijnen is hij ook niet vies, maar daar gaat hij dan vooral op zoek naar onontdekte parels uit minder gekende streken.

In deze aflevering praten we met Lander over de schade die Clement Peerens toebracht aan de reputatie van Bulgaarse wijnen, over mannen die gemiddeld 2 keer per dag denken aan het Romeinse rijk, over tasting notes die 20 jaar geleden nog niet bestonden en over de (on)zin van natuurwijnen.

Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #9.



Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *