Podcast #27: Shilton Almeida (M&H Distillery)
Opnieuw on the road! En ditmaal enkel Jeroen. Onze Meugman ontvangt Shilton Almeida, een bekend gezicht uit de internationale whiskywereld. Internationaal, dus ja, weer een Engelstalige aflevering van de Van Dyck & Van Dyck podcast.
Shilton werd geboren in India, verhuisde enkele jaren geleden naar het Verenigd Koninkrijk en werkt voor een Israelische distileerderij. On the road zijn, is dus niet vreemd aan Shilton. Jeroen trof Shilton in een hotel in Gent, ook een beetje on the road dus, daarom werd deze podcast opgenomen in een publieke ruimte en met onze mobiele kit. Een beetje geroezemoes op de achtergrond hoort daar helaas bij, maar het is zeker de moeite om de podcast te beluisteren. Zeker voor de whiskyliefhebbers, maar ook voor iedereen die whisky nog moet ontdekken.
In deze aflevering praat Shilton over zijn leven on the road en het pad dat hij tot hiertoe bewandelde in de whiskyindustrie. Hij koos bewust om niet de platgetreden paden te betreden, maar voor de rock ’n roll van mindere bekende merken die aan de weg moeten timmeren. Vroeger deed het hij dat voor het Indiase merk Paul John, tegenwoordig voor het Israelische Milk & Honey.
Milk & Honey heeft intussen, wellicht mede dankzij Shilton, een trouwe schare fans opgebouwd in België. Onder meer Dominique Verstappen, die in S2 Aflevering 8 nog te gast was in onze podcast. Dominique bracht met zijn Klubb23 recent een high proof whisky van M&H uit met de naam ‘De Shilton’. Een eerbetoon aan de bebaarde brand ambassador van het merk.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #11.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.