Podcast #24: Dominic Verstappen (Klubb23 / BYOB-C)
We zitten wederom in de Jones Foodbar voor deze aflevering van de Smaakadvocaten Podcast en uiteraard opnieuw weer met een leuke gast die iets doet met smaak! Voor de 8e aflevering van het tweede seizoen van de podcast is dat onafhankelijke bottelaar Dominic Verstappen van Klubb23.
Hoewel Dominic Verstappen zichzelf geen whisky-nerd laat noemen, wordt er toch serieus wat generd over whisky in deze aflevering!
Op professioneel vlak zette Dominic zijn eerste stappen in de wereld van whisky als mede-oprichter van BYOB-C oftewel Bring Your Own Bottle Club. Na het organiseren van proefavonden was zelf eigen whisky-bottlings uitbrengen een volgende stap. Na enkele jaren van bottlen onder de vlag van BYOB-C besloot Dominic om een tandje bij te steken en Klubb23.
Op die manier kan hij volledig autonoom en aan een sneller tempo fijne whiskies op de markt brengen. Een van de recentste edities is een eerbetoon aan zijn moeder die op 2 juni 2023 om het leven kwam in een verkeersongeval.
Smaakadvocaten Jeroen en Yannick Van Dyck hadden de eer om 1 van deze slechts 46 flessen te mogen openen, ter nagedachtenis van Gabrielle, de mama van Dominic.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #8.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
Another English episode! Our guest for today is Alistair Walker of the Alistair Walker Whisky Company, known for its range of Infrequent Flyers bottlings.
Alistair's whisky journey began in January 1997, when took on a job at the sales and marketing department of Burn Stewart Distillers. At that time Burn Stewart was the custodian of two iconic single malt distilleries: Deanston and Tobermory.
In October 2004, Alistair started a new chapter in his professional life, joining The BenRiach Distillery Company. For over twelve years, he played a pivotal role in the company's growth, working with renowned distilleries such as BenRiach, GlenDronach, and Glenglassaugh.
In early 2018, Alistair's entrepreneurial spirit led him to establish his own venture, The Alistair Walker Whisky Company. As an independent bottler, under the Infrequent Flyers label, Alistair sources whiskies from various distilleries, from big names to lesser-known distilleries and hidden gems.
If you like this episode, be sure to scroll back to season 2 where we had Alistair's father, the legendary Billy Walker, as a guest in our podcast.
with special thanks to:
Blue Wave Theory (music)
TastToe (location)
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.