Podcast #24: Dominic Verstappen (Klubb23 / BYOB-C)
We zitten wederom in de Jones Foodbar voor deze aflevering van de Smaakadvocaten Podcast en uiteraard opnieuw weer met een leuke gast die iets doet met smaak! Voor de 8e aflevering van het tweede seizoen van de podcast is dat onafhankelijke bottelaar Dominic Verstappen van Klubb23.
Hoewel Dominic Verstappen zichzelf geen whisky-nerd laat noemen, wordt er toch serieus wat generd over whisky in deze aflevering!
Op professioneel vlak zette Dominic zijn eerste stappen in de wereld van whisky als mede-oprichter van BYOB-C oftewel Bring Your Own Bottle Club. Na het organiseren van proefavonden was zelf eigen whisky-bottlings uitbrengen een volgende stap. Na enkele jaren van bottlen onder de vlag van BYOB-C besloot Dominic om een tandje bij te steken en Klubb23.
Op die manier kan hij volledig autonoom en aan een sneller tempo fijne whiskies op de markt brengen. Een van de recentste edities is een eerbetoon aan zijn moeder die op 2 juni 2023 om het leven kwam in een verkeersongeval.
Smaakadvocaten Jeroen en Yannick Van Dyck hadden de eer om 1 van deze slechts 46 flessen te mogen openen, ter nagedachtenis van Gabrielle, de mama van Dominic.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #8.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.