Podcast #12: Kris Boeckmans (Café Fringale)
Ditmaal ontvangen we een bekende (ex-)profwielrenner in onze vaste opnamestudio in Jones Foodbar voor een nieuwe aflevering van de Smaakadvocaten Podcast. Maar omdat onze podcast niet over wielrennen gaat hebben we het met onze gast Kris Boeckmans, over wat hij doet in de koffiewereld met zijn espressobar Café Fringale en diens eigen koffie-blends.
Ex-profwielrenner Kris Boeckmans is wellicht de snelste van alle gasten die we reeds op bezoek kregen in onze podcast. Intussen is Kris op wielerpensioen en ruilde hij de ene passie voor een andere: koffie! Hij creëerde eigen koffie-blends en biedt een selectie van single origin koffies aan die je kan proeven in zijn espresso bar ‘Café Fringale‘ in Zoersel.
In Café Fringale brengt hij mensen samen om onder het genot van een geweldige kop koffie verhalen te delen. Al dan niet over fietsen, want hoewel zijn zaak volledig fietsvriendelijk ingesteld is, zijn niet-fietser ook meer dan welkom.
In deze podcast proeven we de koffie van Kris en maakt Smaakadvocaat Yannick een cocktail met een van de Café Fringale koffie-blends. Een variant op de Negroni. Wat had je anders verwacht van Mister Negroni?
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering #12.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.