Podcast #17: Stijn Deschacht (Over Eten)

Podcast #17: Stijn Deschacht (Over Eten)

We are back for a new season!

Voor de eerste aflevering van een nieuw seizoen hadden we onszelf voorop gesteld om een heel fijne praatgast uit te nodigen. Iemand waarmee we – zoals het aansluit bij het concept van onzeSmaakadvocaten Podcast – graag nog eens mee aan de toog zouden willen hangen. En yes, we vonden ‘m snel: Stijn Deschacht van Over Eten.

Maar Stijn is meer dan het gezicht, of beter gezegd de stem, achter de Over Eten Podcast. Stijn is net zoals ons als jaren actief in de wereld van alcoholische dranken. Onze professionele wegen kruisten al heel vaak, waardoor intussen een goede vriendschap is ontstaan.

Stijn’s reis into the rabbithole startte toen hij nog als tour manager aan de slag was voor Metal-bands. Tijdens een van die tours in Mexico maakte Stijn kennis met de Mexicaanse keuken en hij werd op slag verliefd. De microbe had ‘m goed beet en liet ‘m niet meer los. Stijn startte met ‘Mexican Food’ een eigen zaak op met – u raadt het nooit – Mexican Food. Maar ook de Mexicaanse dranken spraken ‘m heel erg aan, dranken zoals tequila en mezcal. Nadien ging Stijn werken voor een grote drankenimporteur waar hij ondermeer een tequila-merk onder zijn hoede had. Anno 2023 werkt Stijn voor een van ’s lands beste chefs (Geert De Mangeleer) en steekt hij vele uurtjes van zijn vrije tijd in zijn podcast Over Eten.

Ondertussen is Stijn wellicht de grootste agave nerd van ons land en dat is een titel die hij met trots zou dragen. Voor deze podcast nam Stijn dan ook iets Mexicaans mee, een Ocho-tequila!

Omdat we een donkerbruin vermoeden hadden dat Stijn iets Mexicaans zou meebrengen, gingen wij het ergens helemaal anders zoeken. In Finland zowaar! Yannick bracht 2 whiskies van de Finse distilleerderij Kyrö mee, als knipoog naar de reis die Stijn en Yannick ondernamen in 2019.

Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #1.



Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *