Podcast #17: Stijn Deschacht (Over Eten)
We are back for a new season!
Voor de eerste aflevering van een nieuw seizoen hadden we onszelf voorop gesteld om een heel fijne praatgast uit te nodigen. Iemand waarmee we – zoals het aansluit bij het concept van onzeSmaakadvocaten Podcast – graag nog eens mee aan de toog zouden willen hangen. En yes, we vonden ‘m snel: Stijn Deschacht van Over Eten.
Maar Stijn is meer dan het gezicht, of beter gezegd de stem, achter de Over Eten Podcast. Stijn is net zoals ons als jaren actief in de wereld van alcoholische dranken. Onze professionele wegen kruisten al heel vaak, waardoor intussen een goede vriendschap is ontstaan.
Stijn’s reis into the rabbithole startte toen hij nog als tour manager aan de slag was voor Metal-bands. Tijdens een van die tours in Mexico maakte Stijn kennis met de Mexicaanse keuken en hij werd op slag verliefd. De microbe had ‘m goed beet en liet ‘m niet meer los. Stijn startte met ‘Mexican Food’ een eigen zaak op met – u raadt het nooit – Mexican Food. Maar ook de Mexicaanse dranken spraken ‘m heel erg aan, dranken zoals tequila en mezcal. Nadien ging Stijn werken voor een grote drankenimporteur waar hij ondermeer een tequila-merk onder zijn hoede had. Anno 2023 werkt Stijn voor een van ’s lands beste chefs (Geert De Mangeleer) en steekt hij vele uurtjes van zijn vrije tijd in zijn podcast Over Eten.
Ondertussen is Stijn wellicht de grootste agave nerd van ons land en dat is een titel die hij met trots zou dragen. Voor deze podcast nam Stijn dan ook iets Mexicaans mee, een Ocho-tequila!
Omdat we een donkerbruin vermoeden hadden dat Stijn iets Mexicaans zou meebrengen, gingen wij het ergens helemaal anders zoeken. In Finland zowaar! Yannick bracht 2 whiskies van de Finse distilleerderij Kyrö mee, als knipoog naar de reis die Stijn en Yannick ondernamen in 2019.
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast’ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #1.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.