Podcast #28: Chris Lauriers (SMWS)
Van Dyck & Van Dyck maken vandaag een verre verplaatsing, maar eentje die zeker zal lonen. We bezoeken immers Chris Lauriers in Halle, bij Brussel. Chris is een van die mensen die al van in begin op ons lijstje stond om een aflevering van de Van Dyck & Van Dyck podcast mee op te nemen en eindelijk is het zo ver!
Chris is de GVR van de Belgische whiskywereld, maar staat er op dat hij eigenlijk vooral een bon vivant is die van alle lekkere dranken kan genieten. Hij hoort dus helemaal thuis in onze podcast over smaak in alle (vloeibare) vormen!
Chris is bij vele whiskyliefhebbers bekend als het Belgische gezicht van de Scotch Malt Whisky Society. De SMWS is niet zomaar een whiskyclub. Ten eerste werd ze opgericht in het geboortejaar van Yannick en ten tweede is het een internationale club met branches in maar liefst 28 verschillende landen. Elk jaar brengt de SMWS nieuwe bottelingen op de markt op een heel creatieve manier. Chris staat ook bekend als een van ’s lands grootste Bunnahabhain-fans, als verklapt Chris ons in de podcast ook nog zijn andere favoriete distilleries!
Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #12.
POWERED BY MEUG & Negroni.be
Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.
Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!
Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad – brouwerij De Koninck dus – en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.
De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!
Met dank aan:
Jones Foodbar
Blue Wave Theory
Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.