Podcast #29: James Pithie (James & Whisky)

Podcast #29: James Pithie (James & Whisky)

We zijn weer terug op onze vertrouwde stek, de Jones Foodbar, voor een volgende podcast van Van Dyck & Van Dyck. Onze gast van deze aflevering is een oude bekende van Jeroen, meer zelfs, het is de man die Jeroen in de professionele wereld van de whisky lanceerde! Jeroen had eerder al vaak voor vrienden tastings georganiseerd, maar James Pithie was de allereerste die Jeroen boekte voor een tasting in een professionele setting.

De dag voordien hadden we een opname met Chris Lauriers, die ik de GVR van de Belgische whiskywereld noemde. Eigenlijk had die titel evengoed aan James Pithie kunnen toebehoren. Want ook James is een imposant figuur in onze whiskyindustrie. Zowel letterlijk qua grootte, als figuurlijk qua kennis en charisma. Net zoals Chris is James ook iemand die zijn collectie en genot daarvan graag deelt met anderen en wellicht nooit rijk zal worden van te werken in de whiskyindustrie. Maar zoals James het zo mooi zegt, er zijn andere soorten rijkdom. Genieten van het leven, en vrienden en familie laten meegenieten, dat is toch pas echte rijkdom, toch?

Ook wij mogen meegenieten van de vrijgevigheid van James. Voor de opname van deze podcast vroeg James ons om een 30-tal glazen klaar te zetten – en het bleek niet eens genoeg!

Komt aan bod in deze podcast: een overrijpe Orval, Schotse frisdrank, een oude Talisker 18, een gastronomische cocktail, een rum uit 1970, een independent Caol Ila, een straffe Tamdhu van 67% ABV, een porto uit 2001 en als top of the bill een whisky van enkele duizenden euro’s die rijmt op Fort Pellen. Ik verklap nog niet welke.

James is vooral met whisky bezig maar heeft goed begrepen dat we in onze podcast graag over allerlei dranken praten!

Luisteren naar deze aflevering van de ‘Van Dyck & Van Dyck – De Smaakadvocaten Podcast‘ kan via deze link, via je favoriete podcast player of klik hieronder op aflevering S2 #12.



Wil je op de hoogte blijven van al onze afleveringen?
Abonneer je dan gratis via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *